Reïntegratie

Burn-out voorkomen of snel weer (met plezier!) aan de slag?
Neem meteen contact op!

 

 

Burn-out of genoeg aanwijzingen dat het die kant op gaat? Andere redenen waarom jouw werknemer, of jijzelf als harde werker, dreigt uit te vallen? Wij helpen je snel weer op de been en aan het werk. Fluitend! Zowel als de man met hamer al geweest is als preventief.

 

Gemiddeld zijn mensen die wij begeleiden binnen 7 a 8 weken weer op de been. De meesten zonder volledig ziek te zijn geweest. En allemaal zijn ze zó enthousiast dat het aanstekelijk werkt, men inspireert en geniet weer! Leven. Best leuk 😉 Daarom hebben we onderaan deze pagina ook wat ervaringen van mensen gedeeld die al bij ons geweest zijn (of waar wij geweest zijn, want we komen ook net zo makkelijk naar je toe)!

De kosten van 1 begeleidingstraject (Gemiddeld 4 of 5 sessies van 2 uur met maximaal 2 weken ertussen, kennismaking en afronding) zijn (voor de werkgever) vergelijkbaar met 3 of 4 dagen ziek thuis zitten. 1000 à 1200 euro, excl btw. Voor 10 of 12 uur. Met ons allebei! Dan krijg je de combi gz-psycholoog en voormalig leidinggevende en het beste van wat wij allebei kunnen (mindfulness, voice dialogue, Transactionele analyse, hartcoherentie, OMdenken, big five enzovoort).

 

Wat bespaar je als werkgever als je werknemers eerder weer aan de slag kunnen (en graag willen!) ?

 

Volgens berekeningen van TNO kost het doorbetalen van het loon van een zieke werknemer gemiddeld 230 euro per dag. Maar werkgevers krijgen ook te maken met indirecte kosten voor vervangend personeel, arbodienstverlening, begeleiding en re-integratie van een zieke medewerker. Worden deze kosten wel meegenomen, dan kunnen de ziekteverzuimkosten verder oplopen naar ruim 400 euro per dag. (bron salarisnet.nl)

Een werknemer met een burn-out zit gemiddeld 6 tot 9 maanden thuis!We kennen zelfs verhalen waarbij mensen een jaar tot drie jaar uit de running waren. Niet nodig en bijna onbetaalbaar voor de werkgever. Een snelle rekensom laat dan zien dat het in zo’n situatie gaat om minimaal 72.000 euro aan kosten. Wat als dit nu terug te brengen zou zijn naar een ziekteperiode van maximaal 8 weken? De winst mag je zelf berekenen.

Meteen beginnen

 

Onze trajecten, trainingen en hulpverlening zijn altijd 100% maatwerk, gepland in het juiste tempo en veilig. We kunnen altijd direct beginnen. In Katwijk aan zee, of op jouw lokatie.

 Mail (wij@kwartjes.nl) of bel (0650870178) en we komen langs om vrijblijvend te vertellen wat we voor jou/jullie kunnen betekenen. Persoonlijk. Want dat blijft voor ons toch het uitgangspunt.

 

Ervaringen

Ik kwam bij Kwartjes terecht via mijn manager. Ik zat er compleet doorheen en was al 6 weken thuis van mijn werk.

Ik had een hoop opgekropte emoties zowel  privé als over het werk die ik nooit tot uiting liet komen. Dit heeft uiteindelijk geleid dat ik te maken kreeg met paniekaanvallen.

De sessies waren intens en confronterend. Ik ben mezelf  echt tegengekomen en heb mezelf beter leren kennen.

Jeroen en Nathalie hebben mij laten inzien dat er andere manieren zijn om tegen de wereld en zijn problemen aan te kijken. Dit alles op een zeer fijne en prettige manier.
We hebben gelachen maar ik heb ook sinds lange tijd weer eens gehuild. Dit heeft me een groot gevoel van opluchting en vrijheid gegeven.
Je mag er zijn en je mag je voelen zoals je je voelt.
Ook heb ik geleerd mijn werk en al de problemen die daarbij komen kijken los te laten.
Ik ben tijdens mijn werk nog even gepassioneerd bezig met de zorg voor de cliënten.

Maar zodra ik thuis ben ben ik thuis. Dit heeft ook een positieve uitwerking op mijn relatie.

Jeroen en Nathalie hebben mij veel goeds gebracht en daar ben ik ze zeer dankbaar voor. 2 fijne mensen die doen waar ze goed in zijn.
Dylan

Begeleider in de zorg

Ik kwam voor een 1-op-1 traject bij Kwartjes om uitval van werk te voorkomen. Ik wilde mijn innerlijke rust terug vinden. Ik werkte nog als begeleider in de zorg, maar had veel symptomen van een burnout: vergeetachtigheid, black outs, lichamelijke klachten.

Door de 1-op-1 sessie stond het licht volledig op mijn gericht en werd ik gedwongen om aan de slag te gaan met mezelf. De manier waarop dit ging was vanuit volledige aansluiting bij mijn pad.

De methodes die werden toegepast gaven mij inzichten en nadenkertjes die mij nu nog iedere dag verder helpen. De combinatie van verschillende methode en de intensiteit van de sessie zorgen ervoor dat er direct tot de kern van de vraag/probleem gekomen kan worden.

Ik ben volledig uit mijn hoofd gehaald en ben gaan ervaren dat ik mag voelen en dat ik hiernaar mag luisteren. Die bewustwording zorgt ervoor dat ik eerder mijn grenzen aangeef en luister naar wat mijn lichaam van mij nodig heeft. Dit is van een korte pauze tijdens mijn werk tot aan het nemen van een rustmoment tijdens een drukke avond met vrienden/familie.

Ik heb geleerd om bewuster in het leven te staan en daarbij zelf invloed uit te kunnen oefenen op wat ik toelaat en waaraan ik een halt toeroep. Ik herken eerder mijn grenzen en kan hier op een passende manier mee omgaan. Ik luister naar mijn lichaam en blijf niet doorlopen met lichamelijke klachten.

Voor mijn werk betekent dit:  van automatische piloot naar een bewuste manier van inzetten van mijn hulpverleningsvaardigheden. Rustmomenten inbouwen in mijn dagelijks werk om daarna efficienter weer aan het werk te gaan ipv door blijven rennen gedurende de dag.

 

Olga

Begeleider in de zorg

Ik had een burn-out en was bezig eruit te krabbelen, maar ik merkte dat ik niet goed genoeg voor mijzelf zorgde. Ik was al wel weer aan het werk, maar ik was nog erg vermoeid, had grote geheugenproblemen en mijn creativiteit was ver te zoeken.

Via een regulier traject kwam ik geen stap verder. Degene probeerde me wel te helpen, maar ze keek niet voorbij mijn maskers en kwam niet tot de kern van de problemen.

Nathalie en Jeroen lieten mij heel liefdevol mijn maskers en valkuilen zien. Ik leerde mijn eigen makers herkennen en ik begrijp nu waar bepaald gedrag vandaan komt. Ik zorg beter voor mijzelf.

Ik ben veel relaxter geworden en laat me niet meer zo snel gek maken. Daardoor kan ik beter tegen stress. Eerder nam ik alles veel persoonlijker op. Nu doe ik dat niet meer. Ik ga weer met plezier naar mijn werk toe en geniet nu meer op mijn werk.

Deze aanpak komt veel beter en sneller tot de kern van de problemen en geeft nuttige oplossingen. En hoe beter medewerkers/werknemers in hun vel zitten, hoe beter ze hun werk kunnen doen.

Gerreke

Leerkracht voortgezet onderwijs

Meerdere keren liep ik vast in mijn loopbaan in de zorg en tegen een burn out op. Ik kreeg in het verleden al wel psychologische hulp, dit werkte altijd maar kortdurend.  Er werd vooral veel gepraat maar er kwam weinig échte verandering.

Ik kon mij niet meer ontspannen waardoor ook lichamelijke klachten optraden en voelde dat ik het niet lang meer zou vol houden. Mijn leidinggevende wees me op Kwartjes, waar ik na een individuele intake 4 keer 2 uur individuele begeleiding kreeg aangeboden. Ze kwamen samen naar mij toe wat minder belastend was.

Kwartjes liet mij hard werken ipv alleen maar praten. We deden een soort ‘rollenspellen’ (Voice dialogue) waarin ik mij bewust werd van waardoor ik steeds vast liep. Dingen uit het verleden bepaalden onbewust mijn gedrag. Na elke sessie vielen de kwartjes. Mijn gedrag werd verklaarbaar en daardoor om te buigen. Naast de rollenspellen deden we ontspanningsoefeningen waardoor ik mij bewust werd hoe gespannen mijn lijf was.

Ik heb geleerd op welke punten ik vastloop en hoe dat komt en ben meer vanuit mijn gevoel gaan leven. Ook bleek ik te weinig mijn creativiteit kwijt te kunnen in mijn werk. Iets waar ik veel voldoening uit haal. Ik mocht weer aan de slag met kleurpotloden en andere creatieve dingen en ontdekte hoeveel energie mij dat gaf. Energie die ik kwijt was. Naar aanleiding hiervan ben ik op een andere groep gaan werken waar ik wel mijn creativiteit kwijt kan. Nu krijg ik energie van mijn werk ipv dat het energie kost.

Ik luister meer naar mijn gevoel en ben milder naar de mensen om me heen. Ik ren mezelf niet voorbij en herken beter de signalen. Eindelijk ben ik werkzaam op een plek waar ik mij goed voel. Ik heb een andere kant van mezelf leren kennen. Ik ben relaxter en dubbel gemotiveerd om te werken nu ik op de juiste plek zit. Anneke

Begeleider in de zorg

De vragen waarmee ik bij Kwartjes binnen stapte waren: hoe wil ik nu verder? Waar ligt mijn hart? Waar word ik gelukkig van?

Op dat moment was er nog geen uitval. die is later gekomen. Toen ik niet genoeg naar het stemmetje luisterde en er niet genoeg naar mij geluisterd werd.

Ik heb meegedaan aan de 2-daagse en ben later ook nog naar de terugkomdag en de de theaterdag geweest.

Mijn ervaringen zijn positief. Het helpt mij om de dingen weer in perspectief te zien, rust te krijgen en te zien wat ik graag wil. Waar ik energie van krijg. Welke bagage niet langer mee hoeft. Het gaf mij letterlijk ruimte.

De tweedaagse zelf was mooi maar ook best heftig/ confronterend.  Wel alles in een hele veilige omgeving. Ik bepaalde het tempo en door de vragen en steun van Nathalie en Jeroen, de opdrachten, de meditaties en de steun van de groep kwam er van alles naar boven en kregen dingen een plekje en werden er dingen duidelijk.

Tov de arbo vind ik het een hele grote plus/ meerwaarde dat ik hierbij zelf de regie had. Het was mijn keuze,  mijn vraag,  mijn richting.

Ik ben me nu meer bewust van mijn valkuilen, maar ook van wat ik graag wil. Dat uitspreken gaat steeds beter. Het fijne is dat jullie er steeds zijn als het nodig is

 

Sandra

Leerkracht basisonderwijs

Ik was al langere tijd uitgevallen op mijn werk met een burnout. Achteraf weet ik dat het veel korter gekunt met de juiste hulp; die ik gelukkig vond bij Kwartjes. Mijn Burn Out viel samen met een depressie. Ik kon niet meer denken, functioneren, had angsten en noem maar op. Ik was een gevaar voor mezelf en anderen. Ik was moe en opgebrand .

Na vele bezoeken aan en trainingen bij een Psycholoog en Psychiater heb ik zelf gezocht naar iets dat bij mij paste en me echt zou helpen. Alles werd er van buiten ingestopt naar mijn idee. Thuis veel oefeningen op papier en ellelange gesprekken kostten me te veel energie, waaronder ook het wekelijks bellen van het werk en de druk die me opgelegd werd door verschillende Arboartsen .

Ik heb de tweedaagse gevolgd bij Jeroen en Naath en ook heb ik later nog een 4 daagse training gehad in Portugal. Wat heb ik veel geleerd . In eerste instantie dacht ik toen ik na de twee dagen naar huis ging: wat nu? Ik had net geleerd om te mediteren, om mijn ikje op de kaart te zetten, om los te laten, een eigen (levens)museum te maken… En nu???

Maar eenmaal thuis gingen pas echt de Kwartjes vallen en hoe fijn was het en is het nog steeds dat ik elk moment van de dag contact mag zoeken als ik iets wil vragen, zeggen, delen of het even gewoon even niet weet. Wat een kado heb ik mezelf hiermee gegeven

Tijdens de meerdaagse in Portugal kreeg ik mijn vertrouwen terug. Ik mocht en mag er zijn. De ‘bus’ en de andere opdrachten waren moeilijk, maar het resultaat voelt zo helder, zo echt. De rust die ik eindelijk ervaarde met een stiltewandeling.

Ik ging als een beslagen spiegel van huis en kwam als een heldere spiegel terug.Ik sta nu sterker,weet grenzen aan te geven. Ik zoek de rust zo mogelijk, mediteer, en ik zoek hulp als ik soms even een terugval heb.

Ze hadden vanuit het werk beloofd dat ze een rustigere baan zouden zoeken voor mij maar dat is niet gelukt. Het werk is nu veel drukker en zwaarder.  En toch wéét ik gaat het me nu lukken omdat ik me goed voel.

Wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb en wat is het jammer dat dit niet standaard aangeboden word door Arbo of werkgever. Zoveel meer mensen zouden hiermee (sneller!) geholpen kunnen worden!

Henriëtte

Medewerker verpleegtehuis

Toen ik bij Kwartjes kwam zat ik ca. anderhalf jaar in de ziektewet en zonder werk doordat mijn werkgever failliet is gegaan tijdens mijn burnout. Hierdoor heb ik ook de tijd genomen eerst flink aan mijzelf te werken voor ik weer op zoek ben gegaan naar een nieuwe baan.

Het was fijn om even helemaal met mezelf aan de slag te gaan dmv coaching, meditaties, kijken naar mijn eigen IK, luisteren naar wat er gezegd werd over mijzelf. Ik was al een traject ingegaan bij een psycholoog, mindfulness, hartcoherentie en de 2-daagse van Kwartjes was het laatste stapje in mijn traject naar een volledig herstel: het duwtje in mijn rug om niet meer achterom te kijken en daar ook in te blijven hangen. Vooruit kijken!

Ik heb hierdoor meer compassie gekregen voor mezelf, mijn schuldgevoel is verminderd, ik heb geleerd meer NEE te zeggen en ik geef eerder mijn grenzen aan, maak me niet meer zo druk als eerder, doe niet meer of het mijn bedrijf is, verantwoordelijkheidsgevoel is er wel maar minder heftig.

Ik heb een mooie 2-daagse gehad bij Kwartjes met mooie mensen. Het waren mooie momenten waarin ik meer heb leren kijken naar mijzelf, meer geleerd heb van mijzelf en anderen. Jeroen en Naath zijn fijne, goed op elkaar ingestelde mensen, die weten waar ze over praten.

Inge

Sales support

1
×
Hi! Kunnen we je helpen? Stuur ons direct een Whatsapp!