Met onze methode ‘Hervaren’ kunnen we ook op de werkvloer vliegensvlug de gewenste resultaten garanderen. Dit kan 1-op-1, in kleine groepjes, met hele teams en zelfs met hele organisaties tegelijk. Gewoon omdat het principe van Hervaren ZO simpel is dat iedereen het tegelijk kan meemaken.Hervaren? Kan! Zelfs een hele dag, 2-daagse, spar-dagen met managementteams of strandwandelingen zijn mogelijk!

De meest gestelde vragen door organisaties hebben we alvast even voor je op een rijtje gezet. Heb je andere vragen? Aarzel niet en bel (onze nummers staan verderop) of mail even!

 

“Jullie zijn maar met zijn tweetjes. Hoe gaan jullie dit doen dan?”

De vraag der vragen. Hoe kunnen wij nou met zijn tweeën een hele organisatie anders laten kijken, de MENS-elijke kant weer aanspreken, maken dat mensen zich echt gezien en gehoord voelen? Ervaren hoe het echt samen kan. De meeste trajecten en gesprekken doen we nog met zijn tweeën tegelijk ook.

Hoe? Door met de juiste mensen om tafel te gaan zitten, de juiste personen te spreken en individueel aan de slag te gaan met de mensen die dat het hardst kunnen gebruiken… dan ontstaat er een olievlek- , of oké, mag ook: sneeuwbaleffect.

 

“Geven jullie ook train-de-trainer-trainingen?” (Dat is een hoop getrain bij elkaar 😉 )

Niet voor de 1-op-1-trajecten. Dit komt doordat we anderen niet kunnen ‘leren’ wat wij doen, omdat we puur intuïtief en op gevoel werken en wij samen een rugzak vol kennis en kunde hebben, die anderen nooit exact op die manier gebruiken. Het is geen training, het is een ervaring. Door kleinschalig te beginnen gaan we snel en ver de diepte in en dat werkt gegarandeerd ook ver, diep en breed door op collega’s, binnen groepen en op de hele werkvloer. Onderlinge inspiratie, zorgen voor jezelf en daarna voor de ander. Kruisbestuiving.

We kunnen wèl mensen trainen om de Hervaren-methode in teams en bij collega’s toe te passen. Voorwaarde is dan wel dat die ‘trainer in de dop’ ook helemaal open staat om zelf (1-op-1) ècht naar zichzelf te kijken. Het is anders simpelweg onmogelijk om anderen te helpen Hervaren 🙂 .

 

“Wat doen jullie dan precies?”

Het enige dat wij doen is het simpel maken, de juiste vragen stellen en de ander laten Hervaren. Ervaren wie ze zijn, los van de rollen, patronen, eisen, keurslijven en maskers. De MENS achter de medewerker, manager, expert (en wie dan ook in welke functie dan ook 😉 ) weer tevoorschijn ‘toveren’.

We werken individueel met mensen, in Noordwijk en binnen organisaties en we gaan met (management)teams om tafel. We werken zelfs mee op de werkvloer als dat handiger is! Ook staan we geregeld voor een dag(deel) in een theaterzaal, restaurant, lokaal of zelfs in een kroeg om met honderd mensen tegelijk aan de slag te gaan.

 

“Ik geloof er geen bal van!”

Kritisch, sceptisch of ronduit afwijzend zijn? Mag allemaal. We dagen je alleen wèl uit om het gewoon eerst eens zelf te Hervaren. Daarna mag je roepen wat je wil. Vanuit je MENS-zijn. Want dat je van binnenuit gaat ervaren, delen en doen; dat garanderen we je sowieso. Dit ga je daarna als vanzelf ook vrij delen met anderen, die ook weer hún verantwoordelijkheid gaan ervaren en de nodige stappen kunnen gaan nemen. Zonder inspanning, door gewoon alleen maar jezelf te zijn. Simpel.

 

“Wat wil JIJ?”

Weet jij het nog? Waarom ben jij ooit dit werk gaan doen? Zou je het ook blijven doen als je morgen 100 miljoen zou winnen? Sta jij kwispelstaartend naast je bed iedere ochtend? DURF jij, wáár en hoe je ook bent, voluit te LEVEN? Durf jij verantwoordelijkheid te nemen en zorg te dragen voor jezelf en van daaruit ook voor de ander?

 

“Wanneer kunnen we beginnen?”

Snel. We komen graag in de benen en houden de vaart erin. Als jij ‘JA’ zegt en mailt naar wij@kwartjes.nl (nog sneller is bellen: 0650870178 voor Nathalie, 0652374793 voor Jeroen) dan kunnen we meteen die afspraak maken om vrijbijvend kennis te maken.